понедељак, 1. фебруар 2021.

Pita sa dunjama, suvim grožđem i keksom

        Ukoliko imate dunje a volite ih predlažem vam da bavezno napravite ovu mirisnu i izuzetno ukusnu pitu. Nećete se pokajati...

POTREBNO JE: 
500 gr tankih kora za pitu
7 kašika šećera
3-4 dunje
100 gr suvog grožđa
100 gr keksa
oko 100 gr margarina
1 kašičica cimeta
po potrebi prah šećera
PRIPREMA: 
             Dunje dobro operite pa ih narendajte. Možete ih po želji predhodno oljuštiti, ali ja nisam. Keks sameljite a margarin otopite.
             U jednu posudu pomešajte rendane dunje, šećer, cimet i suvo grožđe. U drugu posudu stavite mleveni ili što sitnije izmrvljeni keks. 
              Stavite na radni deo jednu koru, poprskajte je margarinom, preko stavite drugu loru i nju isprskajte margarinom pa stavite i treću koru koju takođe isprskajte margarinom pa pospite keksom i mešavinom dunja, suvog grožđa, šećera i cimeta. Urolajte kore u rolat pa stavite na podmazan pčeh. Ponovite postupak dok ne utrošite sav materijal. Odozgo rolate poprskajte uljem i pecite u rerni na 180-200 st. dok ne porumene. Pečene pospite prah šećerom i poslužite.







Нема коментара:

Постави коментар