уторак, 7. децембар 2021.

Kremasta torta sa ukusom narandže

        Ova torta se veoma brzo napravi a sigurna sam da će svi koji je budu probali, tražiti recept. Ukus je zaista fenomenalan, izuzetno je kremasta da se topi u ustima 😋👌
POTREBNO JE:
1 litar mleka
130 gr. griza
1 kesica pudinga od vanile 
180 gr šećera
1 kesica vanile
kora od 1 pomorandže
sok od 2 pomorandže
200 gr putera ili margarina 
150 gr šlag krema
100 gr čokolade
5 kašika prah šećera
oko 24 komada plazma keksa
PRIPREMA: 
           U 3 dl mleka izmešajte griz i puding pa dodajte u 8 dl provrelog mleka kome ste dodali šećer i vanilu. Kuvajte dok se krem ne zgusne, dodajte rendanu, predhodno dobro opranu pomorandžu, sklonite sa vatre, pokrijte providnom alu folijim i ohladite.
Mikserom penasto umutite puter ili margarin pa ga dodajte u krem.
Posebno mikserom umutite šlag krem po uputstvu na ambalaži uz dodatak šećera u prahu, (možete umesto šlag krema koristiti i šlag penu ili slatku pavlaku). U umućen šlag dodajte krupno rendanu čokoladu pa izmešajte.
Iscedite sok od pomorandže pa u njega umačite polovinu keksa i ređajte na tacnu za služenje.
Preko kesa nanesite polovinu krema pa polovinu šlag krema. Poređejte preko šlaga ostatak keksa, pa ostatak krema i na kraju ostatak šlag krema.
Tortu ostavite da se dobro ohladi i stegne u frižideru pa je poslužite.













Нема коментара:

Постави коментар