Često za večeru spremim nešto od peciva a ovog puta su to bile kifle. Mekane su i izuzetno ukusne a posebno su dobre vruće zbog samog kačkavalja koji se topi...
POTREBNO JE: 700 gr brašna
1 jaje i 1 belance
(žumance je za premaz)
1 kesica suvog kvasca
1 kašika šećera
2 kašičice soli
3 dl mleka
1 dl jogurta
3 kašike ulja
pola pakle margarina
150-200 gr kačkavalja
po želji susama
PRIPREMA:
U sud za mešenje stavite jaje i belance, šećer, ulje i sve izmešajte kašikom. Zatim dodajte mlako mleko u kome ste izmešali kvasac i šećer pa zatim dodajte brašno, so i na kraju jogurt.
Umesite glatko testo pa ga ostavite pokriveno da naraste.
Naraslo testo stavite na radnu površinu i odvojte ga na loptice veličine manjeg jajeta.
Razvucite ih rukama ili oklagijom (kao na slici), premažite omekšalim margarinom, preko narendan kačkavalj ili tvrđi si, urolajte i ređajte na podmazan pleh. Ostavite da odmara 10-15 minuta, pokriveno a zatim svaku kiflu premažite umućenim žumancetom i pospite susamom.
Pecite ih na 200 st oko dvadesetak minuta (zavisno od rerne), tj. dok ne porumene.
Нема коментара:
Постави коментар