Ova kremasta i sočna torta ne zahteva mnogo truda ni namirnica a veoma je ukusna...
POTREBNO JE: Za koru:
4 jaja
180 gr šećera
1 vanilin šećer
130 gr brašna
2 kašike kakaoa
2 kašičice peciva
Za preliv:
1 dl mleka
2 kašike prah šećera
1 instant kafa
Za fil:
2 jaja
50 gr šećera
1 kesica pudinga od čokolade
1 kašika brašna
5 dl mleka
150 gr margarina
I još:
1 kesica šlaga sa ukusom čokolade
PRIPREMA:
Mutite jaja sa šećerom i vanilom dok se šećer ne otopi pa dodajte brašno pomešano sa kakaom i praškom za pecivo. Sve lagano izmešajte i smesu sipajte u okrugli kalup za tortu.
Pecite oko 35 min. na 180 st.
Pečenu koru ohladite pa je presecite na pola. U mlako mleko sipajte vanilin šećer i instant kafu i njime poprskajte kore.
Za fil u manju posudu mutite jaja, šećer, puding i brašno sa 2 dl mleka da nema grudvica pa sve to dodajte u ostatak mleka. Kuvajte dok ne dobije dovoljnu gustinu, ohladite pa dodajte umućeni margarin.
Na okruglu tacnu stavite koru pa je premažite filom pa stavite drugu koru.
Posebno umutite šlag krem po uputstvu na ambalaži pa ukrasite tortu. Ohladite je u frižider pa poslužite
Нема коментара:
Постави коментар