Kompot je zaista jednostavan za pripremu i mogu vam reći da najčešće koristim isti recept za kompot od kajsija, bresaka, šljiva, krušaka, dunja, višanja, trešanja i uvek mi traje i više od godinu dana...
po potrebi tegle od 720 gr
po potrebi kajsija
po 5 kašika šećera na svaku teglu
po potrebi vode
PRIPREMA:
Kajsije dobro operite, izvadite im koštice pa ih poređajte u tegle (predhodno dobro oprane i sterilisane u rerni desetak min. na 100 st.).
U svaku teglu dodajte šećer, nalijte vodom i dobro zatvorite.
U lonac stavite čistu krpu, poređajte tegle, nalijte hladnom vodom do grlića tegli, zagrevati do tačke ključanja pa ih pasterizujte oko 10-15 min. Isključite i ostavite da se tegle ohlade u vodi pa ih tek onda izvadite iz vode, obrišite i smestite u ostavu.
Нема коментара:
Постави коментар