1 jaje
9 kašike šećera
1 dl jogurta
40 ml vode
70 ml ulja
200 gr brašna
3 kašike kakaoa
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica praška za pecivo
1 vanilin šećer
140 ml skuvane kafe
nekoliko kašika džema od kajsija
ili po želji
Kakao preliv:
4 kašike kakaoa
1,5 dl vode
3 kašike šećera
50 gr margarina
PRIPREMA:
Pomešajte u jednu posudu jogurt,vodu i ulje a u drugu posudu brašno, kakao, pecivo i sodu bikarbonu.
Mikserom penasto umutite jaje sa šećerom i vanilom, dodajte vlažne sastojke a zatim dodajte i suve sastojke. Na kraju dodajte potpuno proceđenu kafu, sve dobro umutite pa smesu sipajte u veći pravougaoni pleh prekrivenim pek papirom. Pecite oko 25 min. na 180-200 st. Pečenu koru izvadite zajedno sa pek papirom i ohladite a zatim isecite po dužoj strani na 3 dela.
Svaki deo premažite džemom i složite jedan na drugi. Isecite na željene kocke i odozgo ih prelijte glazurom (u posudu sipajte vodu, šećer, klakao i margarin i sve zajedno kuvajte do željene gustine).
Ostavite u frižider da se glazura stegne pa poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар