Izuzetno ukusna poslastica za koju treba sasvim malo vremena za pripremu a sigurna sam da će svi koji budu probali tražiti još...👌😋
150 gr neslanog pečenog kikirikija
100 gr susama
100 gr karamela
125 gr margarina
3 kašike šećera
1 dl mleka
1 vanilin šećer
2-3 kašike kakaoa
PRIPREMA:
Na suvom tiganju tostirajte susam da dobije svetlo smeđu boju. Kikiriki izblendirajte ali tako da ostanu i sitniji komadići.
U sud sipajte mleko, stavite karamele, kakao, šećer, vanilin šećer i zagrevajte dok se karamele ne otope.
Pustite da vri neki minut pa sklonite sa vatre, dodajte margarin i mešajte dok se ne dobije kompaktna smesa.
U još mlaku smesu dodajte kikiriki i susam pa sve zajedno dobro sjedinite.
Kašikom vadite smesu i stavljajte na pek papir.
Ostavite da se dobro ohladi i stegne u frižideru, pa poslužite.
Prelepo sredjeno. Svaka čast.Sve je jasno opisano.
ОдговориИзбришиHvala puno, drago mi je da vam se dopada...pozdrav ♥
Избриши@Zorini recepti super!
ОдговориИзбриши