Ekspandirani pirinač je veoma pogodan za razne poslastice, kao što je recimo https://zorinirecepti.blogspot.com/2012/12/domaca-cokolada-sa-rizom.html a ja sam je ovom prilikom iskoristila za posne toblerone...
POTREBNO JE: 100 gr čokolade
1 kesicu instant kafe ili nes kafe
250 gr šećera
200 gr margarina
100 gr ekspandiranog belog pirinča
100 gr posnog keksa
po želji ruma
PRIPREMA:
U odgovarajući sud otopite šećer i margarin pa dodajte čokoladu izlomljenu na kockice, instant kafu i po želji ruma. Na laganoj vatri mešajte dok se čokolada ne otopi pa zatim dodajte mleveni keks i ekspandirani pirinač. Sve dobro izmešajte pa sklonite sa vatre.
Od dobijene smese pomoću streč providne folije oblikujte trougao i ostavite u frižider da se ohladi i stegne. Secite i poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар