Dok ima svežih paprika spremite ovo veoma ukusno jelo kao zdraviju varijantu. Možete koristiti babure, crvene mesnate paprike, somborke...
POTREBNO JE: 6-7 paprika
2 glavice crnog luka
1 šoljica pirinča
1-2 šargarepe
1 jaje
2-3 paradajza
po ukusu soli, bibera,
suvog začina i lista peršuna
1 puna kašičica al. paprike
oko 100 gr suve slanine
oko 1 dl ulja
PRIPREMA:
U činiju stavite sitno iseckan crni luk, rendanu šargarepu, opran i upola obaren pirinač, posolite, pobiberite, dodajte suvi začin, alevu papriku, seckan list peršuna, malo ulja i jaje pa sve dobro izmešajte.
Operite paprike, izvadite im drške sa semenom i svaku papriku punite ovim nadevom pa ih zatvorite komadićem paradajza.
Napunjene paprike ređajte u nauljenu vatrostalnu posudu a odozgo ih prelijte ostatkom ulja, ostatkom seckanog paradajza i komadićima seckane suve slanine.
Nalijte čašom vode i pecite u rerni oko 15 min. na 200 st. pokrivene folijom a zatim sklonite foliju i pecite još dvadesetak minuta.
Gotovo jelo poslužite toplo a veoma je ukusno i hladno.
Нема коментара:
Постави коментар