четвртак, 7. септембар 2023.

Torta sa orasima i vanil kremom

     Ova torta nije puno zahtevna za pripremu a tako je kremasta, sočna i ukusna da podseća na sladoled.
Verujte, osvaja na prvi zalogaj 😋

POTREBNO JE: 
Za koru: 
5 belanaca
7 kašika šećera
100 gr oraha
3  kašike brašna
2 kašičice praška za pecivo
1 kašika kakao praha
1 čaša čokoladnog mleka
Za krem: 
7 dl mleka
5 žumanaca
7 kašike šećera 
2 kesice vanile
5 kašika brašna
1 kašika gustina
I još: 
1 kesica šlag krema od vanile
PRIPREMA: 
    Dobro umutite belanca sa šećerom pa lagano umešajte mešavinu brašna, praška za pecivo i kakaoa.
Na kraju dodajte i izblendirane orahe pa i njih lagano umešajte u smesu.
Dobijenu smesu podelite na 2 dela pa pecite dve kore na 180 st oko 15 min. Pečene kore izvadite iz rerne pa ih prelijte sa po pola čaše čokoladnog mleka.
NAPOMENA: Ukoliko želite, možete ispeći samo jednu koru pa je pečenu podelite na pola.
U manji sud lagano umutite žumanca pa dodajte brašno i gustin pa sve dobro sjedinite sa 2 dl mleka da nema grudvica. Ostatak mleka sa šećerom i vanilom stavite da provri pa u njega dodajte predhodnu smesu. Kuvajte uz neprekidno mešanje dok se ne zgusne. Gotov krem sklonite sa vatre, pokrijte ga streč folijom i ostavite da se ohladi.
Na tanjir za služenje stavite prvu koru pa je premažite kremom, pa preko krema stavite drugu koru.
Posebno umutite šlag krem po uputstvu na ambalaži pa njime premažite tortu.










Нема коментара:

Постави коментар