петак, 13. октобар 2023.

Plavi patlidžan na turski način

Kada jednom budete probali, uvek ćete spremati patlidžan na ovaj način. Neverovatno je ukusan a brzo se priprema...
POTREBNO JE: 
1 plavi patlidžan srednje veličine
1-2 komada jaja
5 kašika prezli 
3 kašike brašna
1 kašika aleve paprike
po ukusu (soli, suvog začina, 
mlevenog bibera, origana i
belog luka u prahu)
po potrebi ulja za prženje
PRIPREMA: 
    Operite patlidžan, oljuštite ga ali nemojte seći dršku. Presecite ga uzdužno na pola pa svaku polovinu nožem zasecite do drške. Stavite obe polovine u vodu i kuvajte 2-3 min. a zatim dobro ocedite pomoću papirnog ubrusa.
U jedan tanjir umutite jaja a u drugi stavite brašno, prezle, so, mleveni biber, alevu papriku, suvi začin, beli luk u prahu i origanu pa sve dobro izmešajte.
Svaki komad patlidžana najpre uvaljajte u suvu smesu a potom u jaja pa pržite na zagrejanom ulju sa obe strane dok ne porumene. Izvadite ih iz tiganja pa stavite na papirni ubrus da upiju eventualni višak ulja.
Poslužite ih sa mešavinom kisele pavlake, majoneza i senfa.






Нема коментара:

Постави коментар