Obožavam sveže punjene paprike tokom letnjih meseci a verujem da ih i vi volite 😋
7 mesnatih paprika
350 gr mlevenog mesa
1 šoljica pirinča
2-3 glavice crnog luka
1 šargarepa
2 paradajza
po ukusu soli, ml. bibera i suvog začina
1 kašika aleve paprike
po želji lista peršuna
oko 1 dl ulja
PRIPREMA:
Sitno iseckajte crni luk i šargarepu pa stavite na 1/2 dl ulja da se dinsta uz mešanje pa kada omekša dodajte mleveno meso. Nastavite da pržite oko 15 min. posolite, pobiberite i začinite suvim začinom.
Na kraju dodajte opran i napola skuvan i oceđen pirinač, alevu papriku i seckan peršun pa sve dobro promešajte.
Paprike operite i izvadite im drške sa semenkama pa ih punite nadevom. Svaku papriku zatvorite sa paradajzom isećenim na četvrtinu pa ređajte na nauljenu vatrostalnu posudu.
Odozgo stavite ostatak paradajza iseckanog na komadiće, prelijte paprike sa malo vode i ostatkom ulja pa pecite u rernu na 200 st oko 20 min. a zatim smanjite na 180 st i pecite još 15 min.
Нема коментара:
Постави коментар