понедељак, 2. октобар 2023.

Hleb sa kefirom

     Preukusan i mekan kao duša, bez mešenja rukama jer se koristi mikser sa dodacima za testo...


POTREBNO JE:
oko 400 gr brašna
2 dl kefira
1 dl vode
pola kesice suvog kvasca
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
5 kašika ulja
PRIPREMA: 
    U vanglu stavite nešto više od polovine brašna pa dodajte suvi kvasac izmešan sa mlakom vodom i šećerom. Dodajte i kefir pa sve umutite mikserom sa dodatkom za testo. Posolite pa dodajte ulje i ostatak brašna i kada testo bude kompaktno ostavite ga pokriveno krpom na toplom mestu da naraste,
Naraslo testo prebacite u nauljen pleh i pecite na 200-220 st. oko pola sata, tj. dok ne porumeni. Pečen hleb uvijte u krpu i prilikom služenja ga možete seći nožem a ja volim da ga lomim rukama jer podseća na lepinju.





Нема коментара:

Постави коментар