Krompir pripremljen na ovaj način je veoma ukusan a brzo se priprema. Posebno je ukusan dok je mlad i ukoliko još niste probali da ga tako pripremite, sada je vreme ...
POTREBNO JE: desetak krompira
po ukusu soli, bibera, suvog začina
1 kašika aleve paprike
po ukusu seckanog belog luka
1/2 dl ulja
po ukusu majčine dušice
ili ruzmarina
po želji kajmaka ili
kisele pavlake
PRIPREMA:
Krompir oljuštite, operite i svaki stavite na udubljenu veću kašiku i secite na tanke režnjeve ali ne do kraja. Uradite to sa svim krompirima i stavljajte u odgovarajuću posudu za pečenje.
U manji sud dobro izmešajte 3-4 kašike ulja i navedene začine.
U svaki "zarez" na krompiru stavljajte po malo mešavine začina, utrljajte njime i krompire a zatim sve prelijte ostatkom ulja. Pecite u rerni zagrejanoj na 180-200 st dok ne porumene i budu mekani (zavisno od veličine krompira).
Poslužite ih uz sezonsku salatu i po želji prelijte kajmakom ili kiselom pavlakom.
Danas dijetalno, ali ipak bogato! Pasulj bez mesa.
ОдговориИзбришиSvi znamo da meso ne treba i ne mora da se jede svaki dan. Pogotovo ako u meni uključimo mahunarke. Pasulj je u ovoj priči heroj u svakom slučaju. Pogledajte video recept. Video recept
Hvala na komentaru...Slažem se da ne treba svaki dan jesti meso već i pasulj bez mesa kao što ste ga npr. vi spremili na vašem videu koji sam pogledala. Odličan recept. Pozdrav!
Избриши