понедељак, 26. август 2024.

Šopsko jelo sa povrćem i sirom

     Sezona je svežeg povrća i kada su velike vrućine ne želim da se mnogo zadržavam u kuhinji. Evo recepta za ovo brzo, lagano, jednostavno i ukusno jelo. Naravno, vi možete kombinovati povrće po želji i na osnovu onoga što već imate u kuhinji...

POTREBNO JE: 
1 manja tikvica
1 glavica crnog luka
2-3 čena belog luka
3 paprike
3-4 paradajza
po želji lista peršuna
po ukusu soli, bibera i suvog začina
1 kašika aleve paprike
(ja sam i malo ljute tucane)
oko 250 gr mesnate suve slanine
oko 250 gr sira
2 jajeta
pola čaše jogurta
nekoliko kašika ulja
PRIPREMA: 
    Svo navedeno povrće (tikvicu. crni luk, paprike, paradajz i beli luk) očistite, operite i isecite na željene komade i kolutove pa stavite u vatrostalni sud. Posolite, pobiberite, dodajte suvi začin i alevu papiku pa sve izmešajte. Odozgo stavite isečenu mesnatu suvu slaninu, 
Posebno umutite jaja sa jogurtom i uljem pa time prelihjte povrće. Odozgo pospite po želji seckan peršun. Stavite u zagrejanu rernu na 180 st i pecite oko dvadesetak minuta a zatim sud izvadite iz rerne i preko stavite izmrvljen sir. vratite ga u rernu i pecite još desetak minuta.
Gotovo jelo poslužite toplo.








Нема коментара:

Постави коментар