manje pile (bataci, karabataci, krilca, belo meso)
desetak paprika (crvenih, žutih)
2-3 paradajza
1 manja tikvica (može a ne mora)
glavica crnog luka
1-2 češnja belog luka
1 jaje
kisela pavlaka
rendani kačkavalj ili domaći tvrđi sir
ulje, so, biber, suvi začin
Priprema:
Na ulju kratko propržite piletinu pa dodajte seckan crni luk, seckanu papriku i posle desetak minuta ubacite seckanu tikvicu i seckan paradajz. Još malo dinstajte i dodajte seckan beli luk, posolite, pobiberite i dodajte i suvi začin po želji.
Sve ovo preručite u vatrostalnu posudu. Posebno izmešajte kiselu pavlaku sa jajetom i prelijte preko smese. Odozgo narendajte sir i pospite seckanim peršunom. Stavite u rernu i pecite dok ne porumeni.
Ovo jelo je moja lična improvizacija, jer mi se često dešava da od namirnica koje mi se nalaze u frižideru, nešto napravim odokativno, i u većini slučajeva moji ukućani budu oduševljeni. Tako je bilo i ovog puta. Malo se hvalim, zar ne?!
Ovo je jako dobro ispalo.piletina se moze spremati na hiljadu nacina a ovako zapakovano je i jako ukusna:)
ОдговориИзбришиDobra ti improvizacija!!Sve ima,a meso socno,odmah uz prilog.Treba koristiti povrce i kombinovati ga,posebno dok je jos sveze.:))
ОдговориИзбришиSuper recept!Ti si genijalka!
ОдговориИзбришиsuper ideja a nekome ce se sigurno svideti...hvala za recept!
ОдговориИзбриши