субота, 24. септембар 2011.

Piletina sa povrćem


Potrebno je;
manje pile (bataci, karabataci, krilca, belo meso)
desetak paprika (crvenih, žutih)
2-3 paradajza
1 manja tikvica (može a ne mora)
glavica crnog luka
1-2 češnja belog luka
1 jaje
kisela pavlaka
rendani  kačkavalj ili domaći tvrđi sir
ulje, so, biber, suvi začin
Priprema:
             Na ulju kratko propržite piletinu pa dodajte seckan crni luk, seckanu papriku i posle desetak minuta ubacite seckanu tikvicu i seckan paradajz. Još malo dinstajte i dodajte seckan beli luk, posolite, pobiberite i dodajte i suvi začin po želji.









             Sve ovo preručite u vatrostalnu posudu. Posebno izmešajte kiselu pavlaku sa jajetom i prelijte preko smese. Odozgo narendajte sir i pospite seckanim peršunom. Stavite u rernu i pecite dok ne porumeni.



             Ovo jelo je moja lična improvizacija, jer mi se često dešava da od namirnica koje mi se nalaze u frižideru, nešto napravim odokativno, i u većini slučajeva moji ukućani budu oduševljeni. Tako je bilo i ovog puta. Malo se hvalim, zar ne?!









4 коментара:

  1. Ovo je jako dobro ispalo.piletina se moze spremati na hiljadu nacina a ovako zapakovano je i jako ukusna:)

    ОдговориИзбриши
  2. Dobra ti improvizacija!!Sve ima,a meso socno,odmah uz prilog.Treba koristiti povrce i kombinovati ga,posebno dok je jos sveze.:))

    ОдговориИзбриши
  3. super ideja a nekome ce se sigurno svideti...hvala za recept!

    ОдговориИзбриши