Ovaj recept mi stoji zapisan u svesci i tek sada je došao na red za isprobavanje. Tortu sam spremala za Novu godinu i svima se dopao njen izvanredan ukus. Pronašla sam na netu drugačije verzije ove torte ali ovakav recept nisam , pa vam ga s'toga toplo preporučujem...
POTREBNO JE.
Za kore:
9 belanaca
18 kašike šećera
pola kašike sirćeta
Za krem:
9 žumanaca
17 kašike šećera
125 gr margarina
2 pudinga od vanile
1/2 litra mleka
1 kesica kapućina
I još:
100 gr čokolade
5 kesice šlag pene
150 gr A la krema
1 kesica kapućina
PRIPREMA:
Mikserom dobro umutite belanca sa šećerom i u čvrst šam na kraju dodajte sirće. Šam rasporedite u najveći ćetvrtast pleh na kome ste stavili papir za pečenje i sušite koru oko sat vremena na 150 stepeni.
U međuvremenu umutite žumanca sa šećerom, pudingom i malo mleka. Ostatak mleka skuvajte sa kapućinom i u njega dodajte pripremljenu smesu. Kuvajte dok se krem ne zgusne. Sklonite sa vatre i u prohlađen dodajte margarin. Sve dobro sjedinite mikserom.
Čokoladu istopite sa margarinom na laganoj vatri a šlag umutite sa 3 dl kisele vode pa dodajte Ala krem.
Ohlađenu koru presecite uzdužno na dva dela i filujte ovim redom:
Prva kora - polovina otopljene čokolade - polovina krema - polovina šlaga - druga kora - ostatak otopljene čokolade - ostatak - krema - ostatak šlaga u koga dodajte kesicu kapućina. Tortu ukrasite po želji.
POTREBNO JE.
Za kore:
9 belanaca
18 kašike šećera
pola kašike sirćeta
Za krem:
9 žumanaca
17 kašike šećera
125 gr margarina
2 pudinga od vanile
1/2 litra mleka
1 kesica kapućina
I još:
100 gr čokolade
5 kesice šlag pene
150 gr A la krema
1 kesica kapućina
PRIPREMA:
Mikserom dobro umutite belanca sa šećerom i u čvrst šam na kraju dodajte sirće. Šam rasporedite u najveći ćetvrtast pleh na kome ste stavili papir za pečenje i sušite koru oko sat vremena na 150 stepeni.
U međuvremenu umutite žumanca sa šećerom, pudingom i malo mleka. Ostatak mleka skuvajte sa kapućinom i u njega dodajte pripremljenu smesu. Kuvajte dok se krem ne zgusne. Sklonite sa vatre i u prohlađen dodajte margarin. Sve dobro sjedinite mikserom.
Čokoladu istopite sa margarinom na laganoj vatri a šlag umutite sa 3 dl kisele vode pa dodajte Ala krem.
Ohlađenu koru presecite uzdužno na dva dela i filujte ovim redom:
Prva kora - polovina otopljene čokolade - polovina krema - polovina šlaga - druga kora - ostatak otopljene čokolade - ostatak - krema - ostatak šlaga u koga dodajte kesicu kapućina. Tortu ukrasite po želji.
Jako lep presek... :)
ОдговориИзбриши