субота, 19. јануар 2013.

Mlečna krem čorba od krompira

             Izuzetno brza, ukusna i jednostavna okrepljujuća čorbica, koju ja često pravim u nedostatku mesa.
Potrebno je:
oko 500 gr krompira
1 dl mleka
1-2 jaja
oko 50 gr  margarina
so, ml.biber, suvi začin i
seckani peršun po želji
Priprema:
               Oljuštite krompir, i kuvajte ga u 1 litar vode dok sasvim ne omekša. Propasirajte ga kao za pire krompir, vratite u vodu u kojoj se kuvao, dodajte margarin i mleko, još oko 2 dl vode, posolite, pobiberite, dodajte suvog začina po ukusu i sve kuvajte još oko 10-15 minuta i sklonite sa vatre. Umutite jaje i zakuvajte ga u čorbu, neprestano mešajući. Na kraju dodajte seckani peršun i  služite je toplu.



.

Нема коментара:

Постави коментар