среда, 8. мај 2013.

Čokoladna jaja

           Za Uskrs sam isprobala i ovu tehniku punjenja praznih ljuski od jajeta. Nije teško, potrebno je samo malo više strpljenja, volje i ljubavi da obradujete svoju decu, unučiće...
POTREBNO JE:
jaja po potrebi
crna čokolada
bela čokolada
expandirani pirinač
malo margarina
malo ulja

jogurt po potrebi
malo želatina
šećer po ukusu
nalo žute preh. boje

            Vrh jajeta pažljivo izlupkajte i napravite otvor, dovoljan da se puni smesom. Iz jajeta skroz izbacite žumanac i belanac, pa ih pažljivo dobro isperite vrućom vodom iznutra i ostaviteda se dobro osuše.
Otopite na pari crnu čokoladu sa malo margarina i ulja. Isto uradite i sa belom čokoladom.
U ljusku jajeta oprezno sipajte malo crne čokolade, ostavite 2-3 min. da se stegne pa sipajte malo bele čokolade. Ponovite postupak dok se jaje ne napuni a za to vreme neka vam čokolade stoje na pari. Puna jaja ostavite u frižider da se stegnu.
             Ja sam u jedan deo čokolade dodala expandirani pirinač pa sam time napunila ljuske jajeta. Vi možete dodati propržen mleveni ili seckani lešnik i sl.
             Stavite jogurt sa šećerom da se zagreje do tačke ključanja pa sklonite sa vatre. U njega dodajte predhodno rastvoren želatin u malo hladne vode pa sve dobro izmešajte. Odvojte jedan manji deo te mase pa u njega dodajte malo žute preh. boje. Ostavite da se mase želiraju ali ne skroz kako bi mogli da punite jaja. Sada u ljusku sipajte deo bele mase skoro do pola, pa ubacite žuti deo od koga napravite kuglu u obliku žumanca pa dopunite ljusku jajeta belom smesom do kraja. Stavite jaja da se dobro ohlade i stegnu u frižideru.


Нема коментара:

Постави коментар