Potrebno je:
Za koru
5 jaja
8 kašike šećera
80 gr čokolade za kuvanje
30 gr margarina
50 gr ml. oraha
Umutite žumanca sa šećerom, dodajte rastopljenu čokoladu, margarin, orahe i na kraju lagano umešajte umućena belanca. Pecite oko 40 minuta na 200 stepeni.
Žuti fil
1/2 l mleka
3 žumanca
1 puding od vanile
5 kašike šećera
Umutite žumanca, dodajte puding i sa malo mleka ujednačite smesu. Ostatak mleka zasladite šećerom i kad provri, dodajte smesu. Kuvajte do željene gustine pa sklonite da se ohladi.
Fil od jagoda
oko 400 g jagoda (svežih ili iz zamrzivača)
1 puding od jagoda
5 kašike šećera
2 dl vode
U vodu dodajte šećer i pustite da proključa. Tada dodajte rastvoren puding i kuvajte minut-dva, pa ubacite jagode. Kuvajte još 2-3 minuta, pa sklonite da se ohladi.
Na tacnu za tortu stavite koru, preko žuti fil, pa fil od jagoda. Celu tortu ukrasite umućenim šlagom. Ja sam napravila šam od preostala 3 belanca.
Za koru
5 jaja
8 kašike šećera
80 gr čokolade za kuvanje
30 gr margarina
50 gr ml. oraha
Umutite žumanca sa šećerom, dodajte rastopljenu čokoladu, margarin, orahe i na kraju lagano umešajte umućena belanca. Pecite oko 40 minuta na 200 stepeni.
Žuti fil
1/2 l mleka
3 žumanca
1 puding od vanile
5 kašike šećera
Umutite žumanca, dodajte puding i sa malo mleka ujednačite smesu. Ostatak mleka zasladite šećerom i kad provri, dodajte smesu. Kuvajte do željene gustine pa sklonite da se ohladi.
Fil od jagoda
oko 400 g jagoda (svežih ili iz zamrzivača)
1 puding od jagoda
5 kašike šećera
2 dl vode
U vodu dodajte šećer i pustite da proključa. Tada dodajte rastvoren puding i kuvajte minut-dva, pa ubacite jagode. Kuvajte još 2-3 minuta, pa sklonite da se ohladi.
Na tacnu za tortu stavite koru, preko žuti fil, pa fil od jagoda. Celu tortu ukrasite umućenim šlagom. Ja sam napravila šam od preostala 3 belanca.
Нема коментара:
Постави коментар