Izuzetno brzo, ukusno i jednostavno jelo koje možete pripremiti za doručak, ručak ili večeru. Čak i oni koji nisu ljubitelji šampinjona, pripremljeni na ovaj način će svakako i njih oduševiti.
Potrebno je:
šampinjona ( količinu po želji i potrebi)
nekoliko režanja suve slanine
malo putera ili margarina
po ukusu soli, bibera i suvog začina
Priprema:
Možete poslužiti toplo ili hladno, svejedno je izuzetno ukusno. Šampinjoni će pustiti svoje sokove a takođe i puter (margarin) kao i slanina i imaćete moču koja će vas oduševiti svojim neverovatnim ukusom.
Potrebno je:
šampinjona ( količinu po želji i potrebi)
nekoliko režanja suve slanine
malo putera ili margarina
po ukusu soli, bibera i suvog začina
Priprema:
Šampinjone dobro operite i izvadite im drške. Na vatrostalnu posudu ili pleh, poređajte kapice, jednu do druge i svaku posolite, pobiberite i pospite suvim začinom. U svaku posebno stavite po komadić putera.
Između kapica stavite i drške, kako bi i njih iskoristili. Sada preko začinjenih šampinjona poređajte šnite slanine pa stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 20 minuta.Možete poslužiti toplo ili hladno, svejedno je izuzetno ukusno. Šampinjoni će pustiti svoje sokove a takođe i puter (margarin) kao i slanina i imaćete moču koja će vas oduševiti svojim neverovatnim ukusom.
Nisam ih pravila na ovaj način, inače obožavam ih na roštilju,probaću jednom i na tvoj način, jer ukus suve slaninice, obožavam.
ОдговориИзбриши