недеља, 26. мај 2013.

Šampinjoni prekriveni suvom slaninom i zapečeni u rerni

            Izuzetno brzo,  ukusno i jednostavno jelo koje možete pripremiti za doručak, ručak ili večeru. Čak i oni koji nisu ljubitelji šampinjona, pripremljeni na ovaj način će svakako i njih oduševiti.
Potrebno je: 
šampinjona ( količinu po želji i potrebi)
nekoliko režanja suve slanine
malo putera ili margarina
po ukusu soli, bibera i suvog začina
Priprema: 
           Šampinjone dobro operite i izvadite im drške. Na vatrostalnu posudu ili pleh, poređajte kapice, jednu do druge i svaku posolite, pobiberite i pospite suvim začinom. U svaku posebno stavite po komadić putera.
          Između kapica stavite i drške, kako bi i njih iskoristili. Sada preko začinjenih šampinjona poređajte šnite slanine pa stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 20 minuta.
          Možete poslužiti toplo ili hladno, svejedno je izuzetno ukusno. Šampinjoni će pustiti svoje sokove a takođe i puter (margarin) kao i slanina i imaćete moču koja će vas oduševiti svojim neverovatnim ukusom. 






1 коментар:

  1. Nisam ih pravila na ovaj način, inače obožavam ih na roštilju,probaću jednom i na tvoj način, jer ukus suve slaninice, obožavam.

    ОдговориИзбриши