Dok je sezona paprika ovo jelo se često nađe na mom stolu, jer je lagano a ukusno i toplo i hladno...
POTREBNO JE:
7-8 paprika babura
oko 300 gr tvrđeg sira
3-4 jaja
1 dl ulja
1-2 paradajza
so, biber, peršun
PRIPREMA:
Paprike operite i izvadite drške sa semenom. U posebnom sudu stavite sir, jaja, malo ulja, ml. bibera seckanog peršuna i soli po ukusu. Sve zajedno sjedinite i punite paprike, ali ne do vrha. Paprike zatvorite paradajzom, stavite u posudu za pečenje, prelijte uljem i nalijte malo vode. Između paprika stavite ostatak sredine paradajza. Pecite ih u zagrejanoj rerni oko pola sata.
POTREBNO JE:
7-8 paprika babura
oko 300 gr tvrđeg sira
3-4 jaja
1 dl ulja
1-2 paradajza
so, biber, peršun
PRIPREMA:
Paprike operite i izvadite drške sa semenom. U posebnom sudu stavite sir, jaja, malo ulja, ml. bibera seckanog peršuna i soli po ukusu. Sve zajedno sjedinite i punite paprike, ali ne do vrha. Paprike zatvorite paradajzom, stavite u posudu za pečenje, prelijte uljem i nalijte malo vode. Između paprika stavite ostatak sredine paradajza. Pecite ih u zagrejanoj rerni oko pola sata.
Ovo često pravim jer obožavamo..samo kod mene su po malo ljute paprike i sa dodatkom krompira okolo.Prijatno i uživajte!!
ОдговориИзбриши