Izuzetno ukusna i osvežavajuća torta sa ukusom limuna na moj način. ..
POTREBNO JE:
Za podlogu:
300 gr keksa
1/2 pakle margarina
100 gr šećera
2 štangle čokolade
1 kašika kakaoa
Za krem:
5 žumanaca
5 dl mleka
150 gr šećera
1 puding od vanile
2 kašike brašna
sok od 1/2 limuna
Za beze (šam):
5 belanaca
100 gr šećera (7 kašike)
sok od 1/2 limuna
PRIPREMA:
U posudu stavite margarin, šećer, čokoladu i kakao i sve lagano otopite. U to dodajte mleveni keks (ja sam koristila secka), sklonite sa vatre i kada se malo prohladi, dobijenu smesu rasporedite na tacnu za tortu koju možete staviti u rernu.
Posebno umutite žumanca, dodajte brašno i prašak za puding i malo hladnog mleka, sve sjedinite i zakuvajte u preostalo mleko u koje ste dodali šećer. Kada krem dobije potrebnu gustinu, sklonite ga sa vatre, dodajte sok od limuna i kada se malo prohladi rasporedite ga po kori.
Umutite belanca sa šećerom u čvrst šam i na kraju dodajte sok od limuna. Šam premažite preko krema i tortu stavite u rernu, zagrejanu na 150 st. i ostavite najmanje pola sata da blago porumeni.
Za podlogu:
300 gr keksa
1/2 pakle margarina
100 gr šećera
2 štangle čokolade
1 kašika kakaoa
Za krem:
5 žumanaca
5 dl mleka
150 gr šećera
1 puding od vanile
2 kašike brašna
sok od 1/2 limuna
Za beze (šam):
5 belanaca
100 gr šećera (7 kašike)
sok od 1/2 limuna
PRIPREMA:
U posudu stavite margarin, šećer, čokoladu i kakao i sve lagano otopite. U to dodajte mleveni keks (ja sam koristila secka), sklonite sa vatre i kada se malo prohladi, dobijenu smesu rasporedite na tacnu za tortu koju možete staviti u rernu.
Posebno umutite žumanca, dodajte brašno i prašak za puding i malo hladnog mleka, sve sjedinite i zakuvajte u preostalo mleko u koje ste dodali šećer. Kada krem dobije potrebnu gustinu, sklonite ga sa vatre, dodajte sok od limuna i kada se malo prohladi rasporedite ga po kori.
Umutite belanca sa šećerom u čvrst šam i na kraju dodajte sok od limuna. Šam premažite preko krema i tortu stavite u rernu, zagrejanu na 150 st. i ostavite najmanje pola sata da blago porumeni.
Prelepa torta! Mora se probati hitno!
ОдговориИзбришиHvala puno, probaj nećeš se pokajati. Pozdrav iz Požarevca...
ОдговориИзбриши