недеља, 3. новембар 2013.

Punjen plavi patlidžan kao salata

         Ovako punjen patlidžan je dobar kao salata za brzu upotrebu ali ga možete i čuvati za zimu, svakako je ukusan.
POTREBNO JE:
4 manja plava patlidžana
1 crvena i 1 žuta paprika
2 šargarepe
4-5 čenova belog luka
pola veze peršuna
so po ukusu
ljute papričice ako volite ljuto
Za presolac:
1 litar vode
4-5 kašike soli
nekoliko zrna crnog bibera
PEIPREMA:
            Plavi patlidžan operite i skinite mu drške. Svaki rasecite sa jedne strane do ivice od 1 cm, stavite u sud, nalijte vodom, malo posolite i kuvajte od trenutka ključanja još 5-6 minuta. Nakon toga ga izvadite iz vode, ocedite i ostavite da se ohladi.Povrće očistite i operite. Papriku iseckajte na tanke kolutove, šargarepu izrendajte, peršun sitno iseckajte kao i beli luk, posolite i izmešajte.
            Povrće očistite i operite. Papriku iseckajte na tanke kolutove, šargarepu izrendajte, peršun sitno iseckajte kao i beli luk, posolite i izmešajte.
            Ovom smesom dobro napunite svaki patlidžan, praveći prstima što više mesta kako bi stalo što više nadeva.
              Punjen patlidžam poređajte u dobro oprane tegle i nalijte presolcem. Poklopite ih original poklopcem.
       
            PS. Ovu salatu možete jesti nakon 4-5 dana a ukoliko želite da vam duže stoji, preporučila bih vam da dodate i konzervans.

Нема коментара:

Постави коментар