петак, 15. новембар 2013.

Šnicle od pilećih grudi i povrća

              Izuzetno ukusne i sočne šnicle od pilećih grudi, na malo drugačiji način, koje će oduševiti vaše ukućane i goste...
POTREBNO JE:
400 pilećih grudi
2 jaja
1 crvena paprika
1 zelena paprika
2 češnja belog luka
2 kašike skroba (gustina)
6 kašike majoneza
mirođiju ili peršun (po želji)
so i mleveni biber
ulje za prženje
PRIPREMA:
           Belo pileće meso sitno iseckajte i stavite u sud, dodajte paprike iseckane na sitne kocke, seckani beli luk, seckan peršun ili mirođiju, sve posolite, pobiberite, dodajte skrob i majonez, sve izmešajte i ostavite u frižider da odstoji oko 1h.
           Nakon tog vremena u smesu dodajte 2 jaja i sve lagano sjedinite da dobijete kompaktnu masu.
         Uzimajte po punu kašiku smese i stavljajte na zagrejano ulje. Pržite šnicle po 3-4 min. sa obe strane.


1 коментар: