Ovo je jedna od salata koja je neizbežna u mom špajzu a mogu vam reći da se ne pridržavam uvek striktno istih sastojaka i količine jer je ona baš zbog toga i zahvalna za pripremu. Ovog puta sam je ovako spremala...
Potrebno je:
1 glavica karfiola (oko 1 kg)
oko 1,5 kg paprika
oko 1/2 kg krastavaca
oko 300 gr šargarepe
oko 500 gr kupusa
2-3 glavice crnog luka
oko 20 bibera u zrnu
sirće po ukusu
soli po ukusu
3-4 kašike šećera
manje od 1 kesice konzervansa
Priprema:
Svo povrće dobro očistite i operite. Karfiol odvojte na sitne cvetiće, papriku, šargarepu, krastavce i crni luk isecite na kolutove (ja sam koristila secka) i kupus sitno iseckajte ( ja sam i njega sam iseckala na secka). Svo povrće stavite u veći sud.
Dodajte biber u zrnu, so i sirće po ukusu. Na kraju dodajte i konzervans koji ste predhodno rastopili u vreloj vodi. Sve dobro izmešajte i ostavite pokriveno da odstoji najmanje 12 sati, kako bi povrće pustilo svoje sokove, Napunite sterilisane tegle i odmah ih dobro zatvorite original poklopcem.
Potrebno je:
1 glavica karfiola (oko 1 kg)
oko 1,5 kg paprika
oko 1/2 kg krastavaca
oko 300 gr šargarepe
oko 500 gr kupusa
2-3 glavice crnog luka
oko 20 bibera u zrnu
sirće po ukusu
soli po ukusu
3-4 kašike šećera
manje od 1 kesice konzervansa
Priprema:
Svo povrće dobro očistite i operite. Karfiol odvojte na sitne cvetiće, papriku, šargarepu, krastavce i crni luk isecite na kolutove (ja sam koristila secka) i kupus sitno iseckajte ( ja sam i njega sam iseckala na secka). Svo povrće stavite u veći sud.
Dodajte biber u zrnu, so i sirće po ukusu. Na kraju dodajte i konzervans koji ste predhodno rastopili u vreloj vodi. Sve dobro izmešajte i ostavite pokriveno da odstoji najmanje 12 sati, kako bi povrće pustilo svoje sokove, Napunite sterilisane tegle i odmah ih dobro zatvorite original poklopcem.
Odlične su ove zimske salate.
ОдговориИзбриши