уторак, 21. јануар 2014.

Čokoladne štangle

                Ove ukusne štanglice mogu dugo da stoje...
POTREBNO JE:
ZA KORU:
100 gr keksa
50 gr margarina
2 kašike šećera
1 kašika kakaoa
ZA KREM:
4 žumanca
75 gr šećera
75 gr kakaoa
15 gr gustina
50 ml mleka
100 gr margarina
3 kašike kisele pavlake
1 vanilin šećer
PRIPREMA:
             Keks sameljite ili što sitnije oklagijom izdrobite. Stavite u sud, dodajte šećer, kakao i blago otopljen margarin. Sve dobro sjedinite i rastanjite u pravougaoni kalup za štrudlu (pogledajte na trećoj fotki). Ja sam predhodno u kalup stavila papir za pečenje.
          Umutite žumanca sa šećerom, dodajte kakao i gustin i na kraju nleko. Mutite dok ne postane glatko pa stavite na vatru da se kuva. Kada se krem zgusne, prohladite ga pa dodajte margarin, vanilu i kiselu pavlaku. Sve dobro izmešajte pa dobijeni krem sipajte preko kore od keksa.
 
                Pecite u rerni oko 1 sat na umerenoj temperaturi.  
                                                                    

2 коментара:

  1. Анониман27 јануар, 2014

    Pravim ovako nesto,vrlo mocno i super kad vas uhvati ono ,sad bih nesto slatko

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман31 јануар, 2014

    Rekoh da neću dolaziti, ali ne mogu da ne virnem. Jao, sve mi curi vodica...
    Jako dobro izgledaju, a tek ukus...mmmmm, zamišljam, jer još ne smem! :(

    ОдговориИзбриши