Ovom kremastom, laganom i ukusnom krempitom ćete svakako oduševiti svoje ukućane i goste...
POTREBNO JE:
Za koru
7 žumanaca
200 gršećera
9 kašikavode
180 gr brašna
1 pr. za pecivo
2 kašike kakaoa
Za krem
4 dl mleka
6 dl vode
10 kašika šećera
4 pudinga od vanile
2 vanilin šećera
6 belanaca
5 kašika šećera
I još
3-4 kesice šlaga
PRIPREMA:
Žumanca dobro umutite sa šećerom, pa postepeno dodavati vodu. U posebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao, pa polako dodajte žutoj masi i sve dobro izmešajte.
Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje, i pecite u zagrejanoj rerni na 150⁰C oko 20 minuta.
Prašak za puding pomešajte sa malo vode, da se dobije glatka masa, a ostatak vode sa mlekom, šećerom i vanilom stavite da se kuva. Kada proključa, dodajte puding i kuvajte dok se ne dobije kremasta masa.
U još topli puding dodajte čvrst sneg od belanaca umućenih sa 5 kašika šećera.
Gotovu koru izvadite iz pleha i stavite na nju žut krem.
Preko žutog krema stavite umućen šlag.
Dobro ohlađenu krempitu secite na željene kocke i služite.
POTREBNO JE:
Za koru
7 žumanaca
200 gršećera
9 kašikavode
180 gr brašna
1 pr. za pecivo
2 kašike kakaoa
Za krem
4 dl mleka
6 dl vode
10 kašika šećera
4 pudinga od vanile
2 vanilin šećera
6 belanaca
5 kašika šećera
I još
3-4 kesice šlaga
PRIPREMA:
Žumanca dobro umutite sa šećerom, pa postepeno dodavati vodu. U posebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao, pa polako dodajte žutoj masi i sve dobro izmešajte.
Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje, i pecite u zagrejanoj rerni na 150⁰C oko 20 minuta.
Prašak za puding pomešajte sa malo vode, da se dobije glatka masa, a ostatak vode sa mlekom, šećerom i vanilom stavite da se kuva. Kada proključa, dodajte puding i kuvajte dok se ne dobije kremasta masa.
U još topli puding dodajte čvrst sneg od belanaca umućenih sa 5 kašika šećera.
Gotovu koru izvadite iz pleha i stavite na nju žut krem.
Dobro ohlađenu krempitu secite na željene kocke i služite.
Odlična krempita
ОдговориИзбриши