четвртак, 13. новембар 2014.

Venac sa pečurkama

           Iznenadite svoje ukućane ili goste...

POTREBNO JE:
Za testo:
200 gr brašna
100 gr margarina
1 jaje
6 kašika vode
malo soli
Za nadev:
oko 300 gr šampinjona
manji struk praziluka
2-3 kašike ulja
po ukusu soli i bibera
2 jaja
PRIPREMA:
            Od navedenih namirnica umesite testo, stavite ga u najlon kesu pa u frižider da odmara 30 minuta.
            Za to vreme na ulju kratko propržite praziluk isečen na tanke kolutove pa dodajte šampinjone iseckane na listiće. Posolite, pobiberite i pržite nekoliko minuta. Sklonite sa vatre i u to umešajte dva jaja.
            Pouljite okruglu tepsiju i rukama razvucite testo da pokrije celo dno . Sada po ivicama testa rasporedite dobijenu masu. Od centra testo isecite na 8 trougla, ali ne do kraja, već samo do fila.
           Sada od centra svako parče testa preklopite ka vrhu tepsije, tj. fila. Umućenim jajetom premažite testo i pecite u rerni oko pola sata na 200 stepeni. Služite vruće ili hladno.
         


           


1 коментар: