Ova torta je veoma lagana i brza za pripremu a koru sam pravila po receptu iz knjige Dr.Oetker-a..
POTREBNO JE:
ZA KORU:
2 jaja
100 gr šećera
100 gr brašna
2 kašike soka od narandže
1 vanilin šećer
20 gr kakaoa i
1 kašićica pr. za pecivo
ZA KREM:
7 dl mleka
2 pudinga od vanile
5 kašike šećera
1 vanilin šećer
2 kesice šlag pene
PRIPREMA:
Mikserom umutite jaja i sok od narandže najvećom brzinom 1 minut, da bude penasto. Dodajte šećer i vanilu i mešajte još 2-3 minuta. Posebno izmešajte brašno, kakao i pecivo, pa polovinu prosejati na umućena jaja i najmanjom brzinom kratko izmešajte. Na isti način dodajte i preostalu mešavinu sa brašnom.
Testo sipajte u okruglu tepsiju na čije ste dno stavili papir za pečenje.
Koru pecite oko 30 minuta na 180-200 stepeni.
Dok se kora peče pripremite krem. Skuvajte puding u mleku kome ste dodali šećer i vanilu.
Posebno umutite šlag po uputstvu na kesici pa nekoliko kašika šlaga umešajte sa mlakim pudingom.
Preko kore stavite krem a preko krema ostatak šlaga.
ZA KORU:
2 jaja
100 gr šećera
100 gr brašna
2 kašike soka od narandže
1 vanilin šećer
20 gr kakaoa i
1 kašićica pr. za pecivo
ZA KREM:
7 dl mleka
2 pudinga od vanile
5 kašike šećera
1 vanilin šećer
2 kesice šlag pene
PRIPREMA:
Mikserom umutite jaja i sok od narandže najvećom brzinom 1 minut, da bude penasto. Dodajte šećer i vanilu i mešajte još 2-3 minuta. Posebno izmešajte brašno, kakao i pecivo, pa polovinu prosejati na umućena jaja i najmanjom brzinom kratko izmešajte. Na isti način dodajte i preostalu mešavinu sa brašnom.
Testo sipajte u okruglu tepsiju na čije ste dno stavili papir za pečenje.
Koru pecite oko 30 minuta na 180-200 stepeni.
Dok se kora peče pripremite krem. Skuvajte puding u mleku kome ste dodali šećer i vanilu.
Posebno umutite šlag po uputstvu na kesici pa nekoliko kašika šlaga umešajte sa mlakim pudingom.
Preko kore stavite krem a preko krema ostatak šlaga.
Нема коментара:
Постави коментар