Fantastična kombinacija, brzo se priprema na tiganju a povrće možete kombinovati po svom ukusu...
POTREBNO JE:
1 belo pileće meso
1 glavica crvenog ili crnog luka
1 šargarepa
1 mlada tikvica
1 sveža paprika
1 paradajz
2-3 čena belog luka
malo peršuna
po ukusu soli, bibera i suvog biljnog začina
malo ulja
PRIPREMA:
U dublji tiganj sipajte malo ulja i stavite belo pileće meso koje ste predhodno isekli na manje trake ili komade. Pržite nekoliko minuta, posolite, pobiberite i prebacite na tanjir.
U isti tiganj (po potrebi dodajte još malo ulja), stavite krupnije sečen crveni luk, šargarepu sečenu na duže trake (prutiće), kratko propržite, dodajte tikvicu takođe sečenu na duže trake, papriku sečenu na tanje kolutove, promešajte, dodajte isečen paradajz na kriške i na kraju beli luk i seckan peršun. Sve posolite i pobiberite po ukusu i dinstajte nekoliko minuta, dok povrće ne omekša i pusti svoje sokove.
Na kraju u povrće vratite belo meso i sve zajedno propržite još koji minut, neprestano mešajući ili tresući tiganj. I jelo je gotovo, možete ga poslužiti.
POTREBNO JE:
1 belo pileće meso
1 glavica crvenog ili crnog luka
1 šargarepa
1 mlada tikvica
1 sveža paprika
1 paradajz
2-3 čena belog luka
malo peršuna
po ukusu soli, bibera i suvog biljnog začina
malo ulja
PRIPREMA:
U dublji tiganj sipajte malo ulja i stavite belo pileće meso koje ste predhodno isekli na manje trake ili komade. Pržite nekoliko minuta, posolite, pobiberite i prebacite na tanjir.
U isti tiganj (po potrebi dodajte još malo ulja), stavite krupnije sečen crveni luk, šargarepu sečenu na duže trake (prutiće), kratko propržite, dodajte tikvicu takođe sečenu na duže trake, papriku sečenu na tanje kolutove, promešajte, dodajte isečen paradajz na kriške i na kraju beli luk i seckan peršun. Sve posolite i pobiberite po ukusu i dinstajte nekoliko minuta, dok povrće ne omekša i pusti svoje sokove.
Na kraju u povrće vratite belo meso i sve zajedno propržite još koji minut, neprestano mešajući ili tresući tiganj. I jelo je gotovo, možete ga poslužiti.
Нема коментара:
Постави коментар