Ko voli sladak kupus, evo ideje kako ga možete još pripremiti...
POTREBNO JE:
1 veća glavica svežeg kupusa
1 veća glavica crnog luka
300 gr mešanog ml. mesa
2-3 jajeta
1 kisela pavlaka
po ukusu soli, bibera i al. paprike
1 kašika sirćeta
ulje
PRIPREMA:
Kupus iseckajte krupnije nego za salatu. Stavite vodu u odgovarajući sud, posolite i dodajte sirće.
U provrelu vodu stavite kupus i barite oko 3-4 minuta. Procedite i ostavite na stranu.
Na ulju propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte mleveno meso. Zajedno pržite desetak minuta, posolite, pobiberite i na kraju dodajte al. papriku.
U vatrostalnu ili drugu posudu stavite polovinu probarenog kupusa, preko rasporedite uprženo ml. meso, pa preko njega ostatak kupusa. Preko kupusa pospite još malo al. paprike.
Posebno umutite jaja sa kiselom pavlakom.
Musaku prelijte prelivom, stavite u zagrejanu rernu na 200 C i pecite je najmanje pola sata.
POTREBNO JE:
1 veća glavica svežeg kupusa
1 veća glavica crnog luka
300 gr mešanog ml. mesa
2-3 jajeta
1 kisela pavlaka
po ukusu soli, bibera i al. paprike
1 kašika sirćeta
ulje
PRIPREMA:
Kupus iseckajte krupnije nego za salatu. Stavite vodu u odgovarajući sud, posolite i dodajte sirće.
U provrelu vodu stavite kupus i barite oko 3-4 minuta. Procedite i ostavite na stranu.
Na ulju propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte mleveno meso. Zajedno pržite desetak minuta, posolite, pobiberite i na kraju dodajte al. papriku.
U vatrostalnu ili drugu posudu stavite polovinu probarenog kupusa, preko rasporedite uprženo ml. meso, pa preko njega ostatak kupusa. Preko kupusa pospite još malo al. paprike.
Posebno umutite jaja sa kiselom pavlakom.
Musaku prelijte prelivom, stavite u zagrejanu rernu na 200 C i pecite je najmanje pola sata.
Нема коментара:
Постави коментар