Recept za ovaj jako ukusan rolat sam modifikovala prema svom ukusu a može se pripremiti i u posnoj varijanti...
POTREBNO JE:
100 gr šećera
1,5 dl skuvane kafe
100 gr mlevenog keksa
150 gr proprženog susama
100 gr seckanih oraha
50 gr seckanih žele bombona
30 gr suvog grožđa
3 kašike kakaoa
PRIPREMA;
Skuvajte kafu pa je procedite i ohladite. U nju potopite suvo grožđe.
U jednu posudu stavite keks, orahe, susam, žele bombone, kakao, prah šećer i na kraju suvo grožđe sa kafom. Sve dobro sjedinite rukama (ukoliko je previše suvo dodajte još malo mlake vode ili nekog soka a ukoliko je isuviše vlažno dodajte još malo ml. keksa).
Dobro ujednačenu smesu oblikujte u obliku trougla uz pomoć providne tanke folije i ostavite da se dobro ohladi i stegne. Secite na željene trouglove i služite.
POTREBNO JE:
100 gr šećera
1,5 dl skuvane kafe
100 gr mlevenog keksa
150 gr proprženog susama
100 gr seckanih oraha
50 gr seckanih žele bombona
30 gr suvog grožđa
3 kašike kakaoa
PRIPREMA;
Skuvajte kafu pa je procedite i ohladite. U nju potopite suvo grožđe.
U jednu posudu stavite keks, orahe, susam, žele bombone, kakao, prah šećer i na kraju suvo grožđe sa kafom. Sve dobro sjedinite rukama (ukoliko je previše suvo dodajte još malo mlake vode ili nekog soka a ukoliko je isuviše vlažno dodajte još malo ml. keksa).
Dobro ujednačenu smesu oblikujte u obliku trougla uz pomoć providne tanke folije i ostavite da se dobro ohladi i stegne. Secite na željene trouglove i služite.
Нема коментара:
Постави коментар