Ja sam ovaj brz i ukusan kolač pekla u manjem duguljastom plehu za štrudle a vi ako želite veću količinu, povećajte srazmerno količinu svih namirnica...
POTREBNO JE:
2 jajeta
3 kašike šećera
prstohvat soli
1/2 čaše kisele pavlake
1 kašika pr. ta pecivo
prstohvat sode bikarbone
2 kašike kakaoa
3 kašike brašna
oko 200 gr višanja
Za preliv:
2 štangle čokolade
3 kašike kakaoa
3-4 kašike šećera
50 gr sitno seckanih oraha
2 dl mleka ili vode
PRIPREMA:
Mikserom umutite belanca sa solju i šećerom, dodajte žumanca pa kad bude penasto, lagano umešajte kiselu pavlaku i na kraju mešavinu (brašna, peciva, sode bikarbone i kakaoa). Sve dobro sjedinite i sipajte u uzan kalup koji ste prekrili papirom za pečenje. Preko poređajte očišćene višnje i ispecite.
Za to vreme u manji sud otpite šećer, dodajte mleko ili vodu, čokoladu i kakao i pustite da sve provri. Na kraju ubacite orahe.
Ispečen kolač odmah prelijte vrućim prelivom, ostavite da se ohladi, pa služite.
POTREBNO JE:
2 jajeta
3 kašike šećera
prstohvat soli
1/2 čaše kisele pavlake
1 kašika pr. ta pecivo
prstohvat sode bikarbone
2 kašike kakaoa
3 kašike brašna
oko 200 gr višanja
Za preliv:
2 štangle čokolade
3 kašike kakaoa
3-4 kašike šećera
50 gr sitno seckanih oraha
2 dl mleka ili vode
PRIPREMA:
Mikserom umutite belanca sa solju i šećerom, dodajte žumanca pa kad bude penasto, lagano umešajte kiselu pavlaku i na kraju mešavinu (brašna, peciva, sode bikarbone i kakaoa). Sve dobro sjedinite i sipajte u uzan kalup koji ste prekrili papirom za pečenje. Preko poređajte očišćene višnje i ispecite.
Za to vreme u manji sud otpite šećer, dodajte mleko ili vodu, čokoladu i kakao i pustite da sve provri. Na kraju ubacite orahe.
Ispečen kolač odmah prelijte vrućim prelivom, ostavite da se ohladi, pa služite.
Нема коментара:
Постави коментар