Recept za ove izuzetno ukusne snikers štanglice sam improvizovala prema svom ukusu...
POTREBNO JE:
Za podlogu:
250 gr mlevenog keksa
50 gr mlevenog proprženog kikirikija
70 gr čokolade
2 dl mleka
Za krem:
5 kašike šečera
4 dl mleka
1 puding sa ukusom karamele
50 gr karamela
1/2 pakle margarina
150 gr sitno seckanog kikirikija
Za čokoladni preliv:
30 gr čokolade za kuvanje
3 kašike kakaoa
1,5 dl vode
3 kašike šećera
1 kašika ulja
PRIPREMA:
Za podlogu otopite šećer i čokoladu u mleku, sklonite sa vatre pa dodajte ml. keks i na kraju ml. kikiriki. Sve dobro sjedinite rukama i rastanjite na odgovarajuću četvrtastu ili pravougaonu tacnu, debljine do 2 cm. Ostavite da se hladi.
Za fil stavite šećer da se otopi, pa dodajte 3 dl mleka i karamele. Posebno sa 1 dl mleka razmutite puding pa ga dodajte mleku. Kada se zgusne, sklonite sa vatre i dodajte margarin, umutite mikserom i na kraju dodajte kikiriki. Sve dobro sjedinite pa premažite preko podloge.
U manji sud kratko ušpinujte šećer i vodu, dodajte kakao i čokoladu i pustite da sve zajedno vri minut-dva. Sklonite sa vatre, dodajte ulje i prelijte preko kolača.
Kada se kolač ohladi i stegne, secite ga na željene štanglice i služite.
Ovaj recept je stvarno divan,predivno izgledaju.....sve najbolje u novoj 2016 god....
ОдговориИзбришиHvala ti Aleksandra, recept sam sama osmislila i zaista su izuzetno ukusne snikers štanglice. Sve najbolje i tebi u Novoj godini želim...
Избриши