Ukoliko nemate vremena za spremanje ručka, predlažem vam da napravite ove ćufte koje će uz dodatak sezonske salate biti savršen obrok...
POTREBNO JE:
300 gr mešanog mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2-3 čena belog luka
3 jaja
3 kašike ulja
3 kašike brašna
2 kašike prezle
2 dl kisele vode
1/2 kesice pr. za pecivo
po ukusu peršunovog lista
po ukusu soli i ml. bibera
ulje za prženje
PRIPREMA:
U odgovarajuću posudu stavite mleveno meso, dodajte sitno iseckan crni i beli luk, dodajte i ostale sastojke i sve dobro izmešajte, kako biste dobili kompaktnu masu.
Uzimajte po jednu kašiku smese i stavljajte na zagrejano ulje. Pržite sa jedne i druge strane dok ćufte lepo ne porimene. Vadite i stavljajte na papirni ubrus, kako bi upile eventualni višak ulja.
PS. Ukoliko volite možete pre prženja ćufte uvaljati u susam.
POTREBNO JE:
300 gr mešanog mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2-3 čena belog luka
3 jaja
3 kašike ulja
3 kašike brašna
2 kašike prezle
2 dl kisele vode
1/2 kesice pr. za pecivo
po ukusu peršunovog lista
po ukusu soli i ml. bibera
ulje za prženje
PRIPREMA:
U odgovarajuću posudu stavite mleveno meso, dodajte sitno iseckan crni i beli luk, dodajte i ostale sastojke i sve dobro izmešajte, kako biste dobili kompaktnu masu.
Uzimajte po jednu kašiku smese i stavljajte na zagrejano ulje. Pržite sa jedne i druge strane dok ćufte lepo ne porimene. Vadite i stavljajte na papirni ubrus, kako bi upile eventualni višak ulja.
PS. Ukoliko volite možete pre prženja ćufte uvaljati u susam.
Нема коментара:
Постави коментар