недеља, 21. фебруар 2016.

Jafa čokoladna torta

          Kremasta i lagana torta sa ukusom narandže...

POTREBNO JE:
ZA KORU:
4 jajeta
4 kašike šećera
1,5 kašike griza
1 kašika brašna
3 kašike kakaoa
1/2 kašike pr. za pecivo
1 narandža
ZA ŽUTI FIL:
2,5 dl mleka
1 puding od vanile
3 kašike šećera
3 štangle bele čokolade
125 gr margarina
ZA BRAON FIL:
2,5 mleka
1 puding od čokolade
3 kašike šećera
3 štangle čokolade za kuvanje
125 gr margarina
I JOŠ:
oko 200 gr jafa keksa
2 kesice šlaga
PRIPREMA
          Mikserom penasto umutite belanca sa šećerom pa dodajte 1 po jedno žumance. Kada se šećer otopi lagano umešajte griz i mešavinu brašna, kakaoa i peciva. Dobro sjedinjenu smesu sipajte u okrugli pleh prekriven pek folijom i pecite koru 15-20 min. na 180 stepeni. Ispečenu koru prelijte nastruganom korom pola narandže (predhodno dobro oprane) i sokom od cele narandže
        Za žuti fil razmutite puding sa 1 dl mleka pa ga zakuvajte u preostalo zaslađeno mleko kao svaki puding. U još vruć puding dodajte čokoladu, pa kada se otopi sklonite sa vatre. U mlak krem dodajte margarin i sve dobro umutite mikserom.
        Za braon fil razmutite puding sa 1 dl mleka pa ga zakuvajte sa preostalim zaslađenim mlekom. U vruć puding dodajte čokoladu, pa kada se otopi sklonite sa vatre. U mlak krem dodajte margarin i sve dovbro umutite mikserom.
       Na okruglu tacnu za tortu stavite koru, preko premažite žutim kremom, pa poređajte jafa keks sa čokoladom okrenutom na dole...

      Preko jafa keksa premažite braon fil...
   
       Celu tortu premažite umućenim šlagom i ostavite da se dobro ohladi i stegne.





2 коментара: