Obzirom da je moj suprug ljubitelj slatkiša, ovom prilikom sam napravila ovu osvežavajuću, brzu tortu (kolač) sa višnjama iz zamrzivača...
POTREBNO JE:
oko 45 keksa petit ber
300 gr šlaga u prahu
2 dl kisele vode
1 čaša kisele pavlake
3 kašike prah šećera
3 kašike kristal šećera
300 gr višanja (ili nekog drugog voća)
3 kašike griza
PRIPREMA:
Višnjama izvadite koštice (obzirom da su moje bile zamrznute), pustile su svoj sok skoro 2 dl. Umutite šlag sa kiselom vodom i prah šećerom, dodajte kiselu pavlaku pa mutite još minut.
Na četvrtastu tacnu poređajte keks predhodno pokvašenog u sok od višanja. Preko keksa premažite 1/3 umućenog šlaga pa poređajte polovinu višanja. Preko višanja premažite 2/3 šlaga pa poređajte drugi red keksa.
U sud sipajte ostatak soka i dodajte još 1 dl vode, kristal šećer i ostatak višanja. Kuvajte oko 3 minuta pa dodajte griz promešan sa 1 dl vode. Kuvajte dok se ne zgusne pa ostavite da se ohladi.
Preko keksa premažite prohlađen fil, poređajte i treći red keksa pa preko nanesite ostatak šlaga.
PS. Torta bi trebalo da odstoji najmanje 2-3 sata kako bi keks potpuno omekšao.
oko 45 keksa petit ber
300 gr šlaga u prahu
2 dl kisele vode
1 čaša kisele pavlake
3 kašike prah šećera
3 kašike kristal šećera
300 gr višanja (ili nekog drugog voća)
3 kašike griza
PRIPREMA:
Višnjama izvadite koštice (obzirom da su moje bile zamrznute), pustile su svoj sok skoro 2 dl. Umutite šlag sa kiselom vodom i prah šećerom, dodajte kiselu pavlaku pa mutite još minut.
Na četvrtastu tacnu poređajte keks predhodno pokvašenog u sok od višanja. Preko keksa premažite 1/3 umućenog šlaga pa poređajte polovinu višanja. Preko višanja premažite 2/3 šlaga pa poređajte drugi red keksa.
U sud sipajte ostatak soka i dodajte još 1 dl vode, kristal šećer i ostatak višanja. Kuvajte oko 3 minuta pa dodajte griz promešan sa 1 dl vode. Kuvajte dok se ne zgusne pa ostavite da se ohladi.
Preko keksa premažite prohlađen fil, poređajte i treći red keksa pa preko nanesite ostatak šlaga.
PS. Torta bi trebalo da odstoji najmanje 2-3 sata kako bi keks potpuno omekšao.
Нема коментара:
Постави коментар