понедељак, 22. фебруар 2016.

Vanila krem torta

          Fantastična kremasta torta sa ukusom vanile, koja se topi u ustima...


 POTREBNO JE:
Za koru:
5 jaja
10 kašike šećera
2 kašike brašna
100 gr oraha
Za krem:
6 jaja
200 gr prah šećera
200 gr putera
3 vanilin šećera
I još:
2 kesice šlag pene
PRIPREMA:
           Umutite penasto jaja sa 5 kašike šećera, dodajte brašno i mlevene orahe, sve sjedinite, sipajte u okrugli pleh obloženim pek papirom i pecite oko 15 min. na 180 st. Pečenu koru prelijte sa 5 kašika ušpinovanog šećera sa 1 dl vode.
           U posudu koju možete staviti u sud sa vrelom vodom, umutite penasto žumanca sa prah šećerom i posudu stavite na paru nekoliko minuta. Zatim posudu sklonite sa  pare, dodajte predhodno umućen puter i sve dobro umutite mikserom. Posebno umutite belanca sa vanilinim šećerom u čvrst šam pa ih lagano umešajte u krem.
           Na okrugli tanjir za tortu stavite koru, premažite je filom a preko fila premažite umućeni šlag.
           Tortu dobro ohladite u frižider pa poslužite. Prijatno!
 







Нема коментара:

Постави коментар