Super su za predjelo, doručak, večeru...
POTREBNO JE:
oko 130 gr kuvane cvekle
1 dl mleka
1 veće jaje
7 kašike brašna
1/2 kašičice soli
2-3 kašike ulja
oko 200 gr sira
2-3 kašike kisele pavlake
ili krem sira
PRIPREMA:
Cveklu skuvajte i ispasirajte. Od jajeta, brašna, mleka i soli mikserom umutite smesu kao za palačinke. Na kraju dodajte cveklu i sve dobro izmešajte. U tiganj za palačinke sipajte ulje i kada se malo zagreje sipajte ga u pripremljenu smesu. Na zagrejan tiganj sipajte smesu da bude debljine oko 1/2 cm. i ispržite je sa obe strane kao i svaku palačinku. Ponovite postupak.
U manji sud stavite sir i kiselu pavlaku (ili krem sir) pa sve dobro izmešajte da postane kompaktna i glatka smesa. Njome filujte palačinke pa ih urolajte.
Pre služenja palačinke isecite na kolutove širine prsta.
POTREBNO JE:
oko 130 gr kuvane cvekle
1 dl mleka
1 veće jaje
7 kašike brašna
1/2 kašičice soli
2-3 kašike ulja
oko 200 gr sira
2-3 kašike kisele pavlake
ili krem sira
PRIPREMA:
Cveklu skuvajte i ispasirajte. Od jajeta, brašna, mleka i soli mikserom umutite smesu kao za palačinke. Na kraju dodajte cveklu i sve dobro izmešajte. U tiganj za palačinke sipajte ulje i kada se malo zagreje sipajte ga u pripremljenu smesu. Na zagrejan tiganj sipajte smesu da bude debljine oko 1/2 cm. i ispržite je sa obe strane kao i svaku palačinku. Ponovite postupak.
U manji sud stavite sir i kiselu pavlaku (ili krem sir) pa sve dobro izmešajte da postane kompaktna i glatka smesa. Njome filujte palačinke pa ih urolajte.
Pre služenja palačinke isecite na kolutove širine prsta.
Нема коментара:
Постави коментар