Jednostavan za pripremu a umesto jagoda možete koristiti i maline, višnje i sl.
POTREBNO JE:
Za patipanj:
4 jajeta
2 šolje šećera
1/2 šolje vode
1 kesica pr. za pecivo
2 kesice vanile
2 šolja brašna
2 pune kašike kakaoa
Za fil:
1 kisela pavlaka
100 gr šlaga u prahu
1 dl kisele vode
3-4 kašike prah šećera
oko 200 gr jagoda
PRIPREMA:
Penasto umutite jaja sa šećerom i vanilom, dodajte toplu vodu i na kraju lagano umešajte brašno pomešano sa pr. za pecivo. Smesu podelite na dva dela pa u jedan dodajte kakao i lagano izmešajte.
U najveći pravougaoni pleh stavite pek papir pa špricom sa velikim otvorom (možete koristiti i špric za tolumbe), stavljajte naizmenično žutu i braon smesu. Stavite u zagrejanu rernu na 180 st. da se peče oko 15-20 minuta. Pečen patišpan izvadite iz pleha i uz pomoć pek papira ga urolajte još dok je vruć. Ostavite da se ohladi.
Mikserom umutite šlag sa kiselom vodom i prah šećerom pa dodajte kiselu pavlaku. Lagano je mikserom sjedinite sa šlagom.
Odrolajte patišpanj, premažite ga filom pa poređajte jagode. Lagano ponovo urolajte, zajedno sa pek papirom i ostavite da se dobro ohladi.
Rolat secite širine oko 1,5 cm i poslužite.
Za patipanj:
4 jajeta
2 šolje šećera
1/2 šolje vode
1 kesica pr. za pecivo
2 kesice vanile
2 šolja brašna
2 pune kašike kakaoa
Za fil:
1 kisela pavlaka
100 gr šlaga u prahu
1 dl kisele vode
3-4 kašike prah šećera
oko 200 gr jagoda
PRIPREMA:
Penasto umutite jaja sa šećerom i vanilom, dodajte toplu vodu i na kraju lagano umešajte brašno pomešano sa pr. za pecivo. Smesu podelite na dva dela pa u jedan dodajte kakao i lagano izmešajte.
U najveći pravougaoni pleh stavite pek papir pa špricom sa velikim otvorom (možete koristiti i špric za tolumbe), stavljajte naizmenično žutu i braon smesu. Stavite u zagrejanu rernu na 180 st. da se peče oko 15-20 minuta. Pečen patišpan izvadite iz pleha i uz pomoć pek papira ga urolajte još dok je vruć. Ostavite da se ohladi.
Mikserom umutite šlag sa kiselom vodom i prah šećerom pa dodajte kiselu pavlaku. Lagano je mikserom sjedinite sa šlagom.
Odrolajte patišpanj, premažite ga filom pa poređajte jagode. Lagano ponovo urolajte, zajedno sa pek papirom i ostavite da se dobro ohladi.
Rolat secite širine oko 1,5 cm i poslužite.
I ovo Vam je sjajno!
ОдговориИзбришиHvala draga!
ОдговориИзбриши