среда, 8. јун 2016.

Brza torta sa keksom, čokoladom i jagodama

        Fantastična nepečena torta sa ukusom jagoda, čokolade, lešnika...

POTREBNO JE:
oko 40  keksa petit ber
1 l mleka
1 puding od vanile
1 puding od čokolade
150 gr lešnik napolitanki
100 gr čokolade za kuvanje
2 vanilin šećera
200 gr margarina
oko 300 gr jagoda
1 želatin
5 kašike šećera
100 gr šlaga
1/2 čaše kisele pavlake
3 kašike prah šećera
PRIPREMA:
           Jagode operite, skinite peteljke i na kratko ih izblendirajte. Rastvorite želatin sa 4-5 kašike hladne vode i ostavite da nabubri. Za to vreme u jednoj posudi stavite 2 dl vode, šećer i jagode da provre. Dodajte nabubreli želatin, sve izmešajte mikserom i ostavite da se hladi, tj. želira.
           U jednoj posudi skuvajte 4 dl mleka sa vanilom i pudingom od vanile. Sklonite sa vatre i u mlak puding dodajte pola količine margarina, izmutite mikserom a zatim dodajte izmrvljene napolitanke. Sve dobro sjedinite.
           U drugoj posudi skuvajte 4 dl mleka sa pudingom od čokolade. U vruć puding dodajte čokoladu (ostavite malo za ukrašavanje) i kad se otopi, sklonite sa vatre. U mlak puding dodajte ostatak margarina i sve dobro izmutite mikserom.
            Na pravougaonu tacnu poređajte red keksa, predhodno pokvašenog u mleko pa preko njega premažite puding od čokolade... preko poređajte drugi red keksa, pa premažite želeom od jagoda... preko poređajte treći red keksa pa premažite puding od vanile.
            Odozgo tortu ukrasite šlagom, ostatkom rendane čokolade i jagodama.
            Tortu dobro ohladite i poslužite.












Нема коментара:

Постави коментар