Ovom brzom i jednostavnom kolaču poseban čar daje spoj ukusa jagode i čokolade...
POTREBNO JE:
1 1/2 šolje (od 2 dl) brašna
1 kašičica pr. za pecivo
prstohvat soli
3 kašike otopljenog margarina
3 kašike jogurta
1 šolja šećera
2 jajeta
1/2 šolje mleka
1 vanila
100 gr čokolade
250-300 gr jagoda
PRIPREMA:
U jednu posudu izmešajte brašno, pr. za pecivo i so.
U drugu posudu mutite margarin, jogurt i šećer oko 2 minuta pa dodajte jaja, ponovo mutite minut-dva pa dodajte mleko i vanilu. Sjedinite, smanjite mikser na najmanju brzinu i lagano dodajte brašno sa pecivom i solju. Na kraju ubacite oko 80 gr čokolade iseckane na kockice. Sjedinite masu i sipajte je u manji okrugli pleh obložen pek papirom. Odozgo poređajte jagode i pecite kolač oko 1 h na 180-200 st. Pred kraj pečenja po vrhu "pobacajte" ostalih 20 gr. sitno seckane čokolade, vratite u rernu i pecite još 5 minuta.
Pečen kolač prohladite, izvadite iz pleha i poslužite topao ili hladan.
POTREBNO JE:
1 1/2 šolje (od 2 dl) brašna
1 kašičica pr. za pecivo
prstohvat soli
3 kašike otopljenog margarina
3 kašike jogurta
1 šolja šećera
2 jajeta
1/2 šolje mleka
1 vanila
100 gr čokolade
250-300 gr jagoda
PRIPREMA:
U jednu posudu izmešajte brašno, pr. za pecivo i so.
U drugu posudu mutite margarin, jogurt i šećer oko 2 minuta pa dodajte jaja, ponovo mutite minut-dva pa dodajte mleko i vanilu. Sjedinite, smanjite mikser na najmanju brzinu i lagano dodajte brašno sa pecivom i solju. Na kraju ubacite oko 80 gr čokolade iseckane na kockice. Sjedinite masu i sipajte je u manji okrugli pleh obložen pek papirom. Odozgo poređajte jagode i pecite kolač oko 1 h na 180-200 st. Pred kraj pečenja po vrhu "pobacajte" ostalih 20 gr. sitno seckane čokolade, vratite u rernu i pecite još 5 minuta.
Pečen kolač prohladite, izvadite iz pleha i poslužite topao ili hladan.
Dobar, starinski kolač.
ОдговориИзбришиHvala draga...
Избриши