понедељак, 13. август 2018.

Kolač "Malaga"

             Ovo je recept za tortu ali sam ga ja koristila za kolač, jer sam koru pekla u većem plehu... ukus je svakako fenomenalan...

POTREBNO JE:
KORA
3 jaja
1 šolja (od 150 ml) šećera
1/2 šolje ulja
1 šolja brašna
1 kašičica pr. za pecivo
PUSLICA
4 belanaca
6 kašika šećera
4 kašike ml. oraha
KREM
3 dl mleka
4 žumanaca
6 kašika šećera
1 puding od vanile
1 kašika ruma
100 gr suvog grožđa
1 kašičica želatina
I JOŠ
100 gr čokolade za kuvanje
200 gr šlaga
PRIPREMA:
            Penasto umutite jaja sa šećerom, u tankom mlazu sipajte ulje i na kraju umešajte brašno pomešano sa pr. za pecivom. Smesu sipajte u pravougaoni pleh koji ste prekrili pek papirom.
            Posebno umutite belanca sa šećerom u čvrst šam, lagano umešajte ml. orahe i time premažite predhodnu smesu za koru. Pecite oko 45-60 min. na 150 stepeni. Pećenu koru ostavite da se hladi.
            Rastvorite želatin u 1 kašiku hladne vode i ostavite da nabubri. Suvo grožđe pomešajte sa rumom i ostavite da odstoji. Umutite šlag po uputstvu na kesici.
            U odgovarajuči sud umutite žumanca sa šećerom, dodajte puding i mleko, pa sve zajedno kuvajte dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Za to vreme umutite šlag.  U hladan krem umešajte polovinu šlaga i suvo grožđe. Želatin malo smlačite pa ga dodajte u krem Sve dobro izmešajte i stavite u frižider.
            Celu koru premažite rastopljenom čokoladom pa je presecite na pola. Preko jedne polovine nanesite ohlađen krem i preko njega stavite drugu koru, sa čokoladom okrenutom na krem.
             Kolač ukrasite preostalim šlagom, dobro ga ohladite i secite na željene komade.





Нема коментара:

Постави коментар