петак, 31. август 2018.

Pileći bataci u umaku od šampinjona

          Lagano, jednostavno i ukusno jelo za svaku priliku...

POTREBNO JE:
3 bataka sa karabatacima
400 gr šampinjona
1 manja glavica crnog luka
2-3 čena belog luka
1 kesica krem supe od šampinjona
po ukusu soli i ml. bibera
1 kašika suvog začina
peršun
ulje
PRIPREMA:
         Na ulju dinstajte batake i karabatake nekoliko minuta, zatim dodajte sitno seckan crni luk, pa kada omekša dodajte šampinjone iseckane na listiće. Posolite, pobiberite, dodajte suvi začin i nastavite da sve zajedno dinstate dok meso ne bude gotovo. Po potrebi dolivajte po malo vode. Na kraju dodajte seckan beli luk, peršun i krem supu koju ste rastvorili sa 3/4 l vode. Kuvajte poklopljeno na laganoj vatri još 7-8 minuta. Jelo poslužite toplo.



Нема коментара:

Постави коментар