Ako vam se jede nešto slatko, evo ideje da obradujete i sebe i svoje ukućane. Ovu brzinsku tortu sam napravila od namirnica koje sam trenutno imala u kući, dakle, čista improvizacija...
POTREBNO JE:
12-15 četvrtasta keksa
8 dl mleka
1 puding sa ukusom čokolade
50 gr čokolade za kuvanje
1 puding sa ukusom lešnika
30 gr pečenog lešnika
250 gr margarina
1 kesica šlaga u prahu
PRIPREMA:
U 4 dl hladnog mleka izmešajte puding od čokolade i kuvajte dok se ne zgusne. U još vruć dodajte čokoladu pa kada se otopi sklonite puding sa vatre. U mlak puding dodajte margarin i sve zajedno umutite mikserom.
U preostalo mleko skuvajte puding sa lešnikom, dodajte sitno samleven lešnik, sklonite sa vatre pa u mlak dodajte margarin. Sve umutite mikserom.
Posebno umutite šlag po uputstvu na kesici.
Na odgovarajuću tacnu poređajte keks (predhodno ga kratko umočite u mleko) pa preko keksa nanesite taman krem, preko njega svetli krem i odozgo premažite šlagom.
Ostavite tortu da se dobro ohladi i stegne u frižideru pa je poslužite.
POTREBNO JE:
12-15 četvrtasta keksa
8 dl mleka
1 puding sa ukusom čokolade
50 gr čokolade za kuvanje
1 puding sa ukusom lešnika
30 gr pečenog lešnika
250 gr margarina
1 kesica šlaga u prahu
PRIPREMA:
U 4 dl hladnog mleka izmešajte puding od čokolade i kuvajte dok se ne zgusne. U još vruć dodajte čokoladu pa kada se otopi sklonite puding sa vatre. U mlak puding dodajte margarin i sve zajedno umutite mikserom.
U preostalo mleko skuvajte puding sa lešnikom, dodajte sitno samleven lešnik, sklonite sa vatre pa u mlak dodajte margarin. Sve umutite mikserom.
Posebno umutite šlag po uputstvu na kesici.
Na odgovarajuću tacnu poređajte keks (predhodno ga kratko umočite u mleko) pa preko keksa nanesite taman krem, preko njega svetli krem i odozgo premažite šlagom.
Ostavite tortu da se dobro ohladi i stegne u frižideru pa je poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар