Krekeri mogu biti i slatki a ne samo slani. Ovi su idealni za grickanje kad god osetite želju za slatkišima...
POTREBNO JE:
300 gr brašna
60 gr kakaoa
2 kašičice pr. za pecivo
prstohvat soli
300 gr džema po želji
(ja sam od jagoda)
180 gr šećera
120 ml ulja
PRIPREMA:
U jedan sud stavite suve sastojke (brašno, kakao, pecivo i so) a u drugi vlažne sastojke (džem, šećer i ulje). Dobro izmešajte vlažne sastojke pa u nih dodajte polovinu izmešanih suvih sastojaka. Varjačom sve dobro sjedinite a onda dodajte i ostatak mešavine suvih sastojaka. Izmešajte koliko možete varjačom a onda premacite na radnu površinu i rukama umesite glatko testo.
Zatim testo razvucite oklagijom na debljinu od 1 cm. Vadite manjom čašom krugove (krekere) i ređajte u pleh. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 190 st. oko 10-15 min. (nemojte duže).
PS. Krekeri će biti mekani kada se ispeku ali već nakon kratkog vremena će se stvrdnuti i biće poput krekera. Ja sam od ove količine namirnica dobila dva okrugla pleha.
POTREBNO JE:
300 gr brašna
60 gr kakaoa
2 kašičice pr. za pecivo
prstohvat soli
300 gr džema po želji
(ja sam od jagoda)
180 gr šećera
120 ml ulja
PRIPREMA:
U jedan sud stavite suve sastojke (brašno, kakao, pecivo i so) a u drugi vlažne sastojke (džem, šećer i ulje). Dobro izmešajte vlažne sastojke pa u nih dodajte polovinu izmešanih suvih sastojaka. Varjačom sve dobro sjedinite a onda dodajte i ostatak mešavine suvih sastojaka. Izmešajte koliko možete varjačom a onda premacite na radnu površinu i rukama umesite glatko testo.
Zatim testo razvucite oklagijom na debljinu od 1 cm. Vadite manjom čašom krugove (krekere) i ređajte u pleh. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 190 st. oko 10-15 min. (nemojte duže).
PS. Krekeri će biti mekani kada se ispeku ali već nakon kratkog vremena će se stvrdnuti i biće poput krekera. Ja sam od ove količine namirnica dobila dva okrugla pleha.
Нема коментара:
Постави коментар