недеља, 4. новембар 2018.

Štanglice sa kikirikijem i susamom

        Verujem da ovakve i slične slatkiše svi vole, jer svojim prefinjenim ukusom nikoga ne ostavljaju ravnodušnim...

POTREBNO JE:
100 gr šećera
70 gr čokolade za kuvanje
200 gr margarina
100 gr neslanog proprženog kikirikija
100 gr proprženog susama
50 gr suvog grožđa
PRIPREMA:
            U odgovarajući sud stavite šećer, margarin i čokoladu da se otope (uz neprestano mešanje) pa kada smesa postane kompaktna dodajte, sitno izblendiran kikiriki, susam i suvo grožđe. Sve brzo izmešajte pa sklonite sa vatre. Izručite smesu u dugačak plitki pravougaoni poslužavnik koji ste prekrili tankom providnom folijom, dobro izravnjajte i ostavite da se ohladi i stegne.
             Secite na željene štanglice i poslužite.




Нема коментара:

Постави коментар