Ove jednostavne, brze i ukusne štangle sa dominantnim ukusom pečenog kikirikija će vam se sigurno dopasti...
POTREBNO JE:
120 gr margarina
120 gr prah šećera
120 gr pečenog neslanog
kikirikija
100 gr čokolade za kuvanje
120 gr keksa
Za glazuru:
50 gr čokolade za kuvanje
2 kašike kakaoa
3 kašike šećera
1 dl vode
1 kašika ulja
PRIPREMA;
Kikiriki izblendirajte a keks izlomite rukama. U odgovarajuću posudu penasto umutite margarin sa prah šećerom, kikiriki, keks i preko sipajte istopljenu čokoladu. Sve dobro sjedinite varjačom ili rukama. Na uljem podmazanu dugačku tacnu izručite smesu i rastanjite na debljinu do 2 cm. Za glazuru stavite u malu posudu vodu, šećer, čokoladu i kakao i pustite da provri uz mešanje. Na kraju dodajte ulje, izmešajte pa time prelijte kolač. Stavite u frižider da se dobro ohladi i stegne pa ga secite na željene štangle.
POTREBNO JE:
120 gr margarina
120 gr prah šećera
120 gr pečenog neslanog
kikirikija
100 gr čokolade za kuvanje
120 gr keksa
Za glazuru:
50 gr čokolade za kuvanje
2 kašike kakaoa
3 kašike šećera
1 dl vode
1 kašika ulja
PRIPREMA;
Kikiriki izblendirajte a keks izlomite rukama. U odgovarajuću posudu penasto umutite margarin sa prah šećerom, kikiriki, keks i preko sipajte istopljenu čokoladu. Sve dobro sjedinite varjačom ili rukama. Na uljem podmazanu dugačku tacnu izručite smesu i rastanjite na debljinu do 2 cm. Za glazuru stavite u malu posudu vodu, šećer, čokoladu i kakao i pustite da provri uz mešanje. Na kraju dodajte ulje, izmešajte pa time prelijte kolač. Stavite u frižider da se dobro ohladi i stegne pa ga secite na željene štangle.
Нема коментара:
Постави коментар