Ovi kolači su fenomenalnog ukusa 👌 a za njihovu pripremu vam zaista ne treba puno vremena...
1) BAJADERA SA SUSAMOM
recept na linku: https://zorinirecepti.blogspot.com/2019/01/bajadera-sa-susamom.html
2) ROLAT SA EKSPANDIRANIM PIRINČEM
Otopite 125 gr margarina sa 3-4 kašike soka od narandže, 1 kašiku meda (ili 3-4 kašike šećera) pa dodajte oko 50 gr šarenog ili belog expandiranog pirinča. Posebno otopite 50 gr čokolade sa kašikom-dve vode pa dodajte u smesu. Na kraju dodajte i oko 100 gr mlevenog keksa sve dobro sjedinite (ukoliko je isuviše tvrdo dodajte još soka a u suprotnom još keksa. Stavite smesu na providnu foliju, oblikujte rolat, dobro ohladite i secite na tanje kolutove.
3) KUGLICE SA KEKSOM I SOKOM
U posudu stavite 200 gr ml. keksa, (50 gr otopljenog margarina sa 50 gr čokolade) i uz dodavanje soka od narandže (po potrebi) umesite smesu ni tvrdu ni meku od koje ćete moći praviti kuglice. Svaku kuglicu rastanjite na dlanu, stavite po parče žele bombona pa oblikujte ponovo kuglicu. Tako uradite i sa ostalim kuglicama pa ih ostavite u frižider da se dobro stegnu.
4) KUGLICE OD RATLUKA I KOKOSA
Dobro umesite rukama 100 gr. ratluka sa 100 gr prah šećera, 100 gr kokosovog brašna i sokom 1 limuna. Oblikujte kuglice i svaku uvaljajte u kokosovo brašno.
5) PRALINE SA KIKIRIKIJEM
Otopite 180 gr šećera da blago porumeni, dodajte 100 gr pečenog neslanog kikirukija pa sve preručite u uljem podmazan porcelanski sud. Kada se karamel sa kikirikijem ohladi sameljite ga na mašinici za orahe ili sitno izblendirajte zajedno sa još 100 gr pečenopg neslanog kikirikija. Posebno otopite 100 gr margarina i 100 gr čokolade za kuvanje pa prelijte preko grilijaža. Dodajte 70 gr mlevenog keksa i sve zajedno dobro sjedinite. Formirajte ploču debljine oko 1,5 cm, prelijte otopljenom čokoladom i kada se dobro ohladi secite na kockice.
6) BELE TOBLERONE
150 gr ratluka i 150 gr prah šećera malo umesite rukama pa dodajte 100 gr ml. keksa i na kraju 100 gr rastopljenog margarina. Dobro umesite rukama, razvucite u dugačku užu ploču, po sredini poređajte na polovine rasećene žele bombone, oblikujte trougao i kada se dobro ohladi i stegne secite ga na tanje trouglove.
7) CRNE TOBLERONE
Rastopite 100 gr čokolade za kuvanje, 80 gr margarina i 1 kašiku meda a zatim dodajte 1 dl soka po želji. Mešajte dok se sve ne rastopi, malo prohladite pa dodajte 100 gr ml. keksa, 30 gr seckanih oraha, 30 gr propečenog susama i sve dobro umesite rukama. Oblikujte trougao, ohladite i secite.
8) LAŽNI KORNFLEX
Otopite 100 gr margarina, 70 gr čokolade i 5 kašika šećera pa dodajte 100 gr prepečenog susama, oko 50 gr suvog grožđa i 20 gr šarenog expandiranog pirinča. Odmah sklonite sa vatre, vadite kašikom i stavljajte u papirne korpice da se ohlade i stegnu.
9) ŠTANGLE SA KIKIRIKIJEM I KEKSOM
recept na linku: https://zorinirecepti.blogspot.com/2019/01/stangle-sa-kikirikijem-i-keksom.html
1) BAJADERA SA SUSAMOM
recept na linku: https://zorinirecepti.blogspot.com/2019/01/bajadera-sa-susamom.html
2) ROLAT SA EKSPANDIRANIM PIRINČEM
Otopite 125 gr margarina sa 3-4 kašike soka od narandže, 1 kašiku meda (ili 3-4 kašike šećera) pa dodajte oko 50 gr šarenog ili belog expandiranog pirinča. Posebno otopite 50 gr čokolade sa kašikom-dve vode pa dodajte u smesu. Na kraju dodajte i oko 100 gr mlevenog keksa sve dobro sjedinite (ukoliko je isuviše tvrdo dodajte još soka a u suprotnom još keksa. Stavite smesu na providnu foliju, oblikujte rolat, dobro ohladite i secite na tanje kolutove.
3) KUGLICE SA KEKSOM I SOKOM
U posudu stavite 200 gr ml. keksa, (50 gr otopljenog margarina sa 50 gr čokolade) i uz dodavanje soka od narandže (po potrebi) umesite smesu ni tvrdu ni meku od koje ćete moći praviti kuglice. Svaku kuglicu rastanjite na dlanu, stavite po parče žele bombona pa oblikujte ponovo kuglicu. Tako uradite i sa ostalim kuglicama pa ih ostavite u frižider da se dobro stegnu.
4) KUGLICE OD RATLUKA I KOKOSA
Dobro umesite rukama 100 gr. ratluka sa 100 gr prah šećera, 100 gr kokosovog brašna i sokom 1 limuna. Oblikujte kuglice i svaku uvaljajte u kokosovo brašno.
5) PRALINE SA KIKIRIKIJEM
Otopite 180 gr šećera da blago porumeni, dodajte 100 gr pečenog neslanog kikirukija pa sve preručite u uljem podmazan porcelanski sud. Kada se karamel sa kikirikijem ohladi sameljite ga na mašinici za orahe ili sitno izblendirajte zajedno sa još 100 gr pečenopg neslanog kikirikija. Posebno otopite 100 gr margarina i 100 gr čokolade za kuvanje pa prelijte preko grilijaža. Dodajte 70 gr mlevenog keksa i sve zajedno dobro sjedinite. Formirajte ploču debljine oko 1,5 cm, prelijte otopljenom čokoladom i kada se dobro ohladi secite na kockice.
6) BELE TOBLERONE
150 gr ratluka i 150 gr prah šećera malo umesite rukama pa dodajte 100 gr ml. keksa i na kraju 100 gr rastopljenog margarina. Dobro umesite rukama, razvucite u dugačku užu ploču, po sredini poređajte na polovine rasećene žele bombone, oblikujte trougao i kada se dobro ohladi i stegne secite ga na tanje trouglove.
7) CRNE TOBLERONE
Rastopite 100 gr čokolade za kuvanje, 80 gr margarina i 1 kašiku meda a zatim dodajte 1 dl soka po želji. Mešajte dok se sve ne rastopi, malo prohladite pa dodajte 100 gr ml. keksa, 30 gr seckanih oraha, 30 gr propečenog susama i sve dobro umesite rukama. Oblikujte trougao, ohladite i secite.
8) LAŽNI KORNFLEX
Otopite 100 gr margarina, 70 gr čokolade i 5 kašika šećera pa dodajte 100 gr prepečenog susama, oko 50 gr suvog grožđa i 20 gr šarenog expandiranog pirinča. Odmah sklonite sa vatre, vadite kašikom i stavljajte u papirne korpice da se ohlade i stegnu.
9) ŠTANGLE SA KIKIRIKIJEM I KEKSOM
recept na linku: https://zorinirecepti.blogspot.com/2019/01/stangle-sa-kikirikijem-i-keksom.html
Нема коментара:
Постави коментар